Piekarnia Pochopień – tradycja i smak Piekarnia Pochopień może poszczycić się tradycjami datowanymi na 1946 rok. Stworzona została przez mistrza fachu piekarskiego Jana Pochopień, który…
Więcej Obwarzanki, ciastka i pieczywo z Piekarni PochopieńKulinaria
Kapsułki do kawy – idealny napar za każdym razem
Duża część z nas nie wyobraża sobie śniadania bez filiżanki ciepłej, smakowitej kawy, która w kilka chwil stawia na nogi i przygotowuje na ciężki dzień…
Więcej Kapsułki do kawy – idealny napar za każdym razemNajlepsze dodatki do kawy – włoskie słodycze, migdały i czekolada
Wiele osób przywykło do spożywania kawy zamiast śniadania albo w pośpiechu po drodze do pracy. Nic w tym dziwnego, ponieważ napój ten dzięki znajdującej się…
Więcej Najlepsze dodatki do kawy – włoskie słodycze, migdały i czekoladaBrakuje Ci witamin i soli mineralnych? Pij soki z buraków i kiszonej kapusty!
Artykuły fermentowane po latach odsunięcia na dalszy plan znów wracają do naszego menu. Do kiszonych ogórków i kapusty dołączają też inne, do tej pory mniej…
Więcej Brakuje Ci witamin i soli mineralnych? Pij soki z buraków i kiszonej kapusty!Popularne polskie dania – kilka słów o żurku i barszczu białym
W ostatnich latach coraz rzadziej spożywamy dwudaniowe obiady. Z powodu stałego braku czasu, co wywołuje chęć natychmiastowego nasycenia się, raz za razem rezygnujemy z zup…
Więcej Popularne polskie dania – kilka słów o żurku i barszczu białymSzukasz ekologicznych przetworów? Wybierz żywność z certyfikatami
Od prężnego rozkwitu branży spożywczej, który rozpoczął się na początku XX w., wyroby konsumowane przez nas każdego dnia zaczęto coraz częściej nasycać rozmaitymi substancjami wydłużającymi…
Więcej Szukasz ekologicznych przetworów? Wybierz żywność z certyfikatamiZapisz się na kurs gotowania i poznawaj tajniki kuchni
Własnoręczne przygotowanie dań w domu ma sporo zalet. Największą z nich jest głównie redukcja kosztów – spożywanie posiłku w domu jest zazwyczaj zdecydowanie tańsze aniżeli…
Więcej Zapisz się na kurs gotowania i poznawaj tajniki kuchniJak zrobić grzane wino? Przegląd klasycznych i oryginalnych dodatków
Chłodne wieczory umili pyszny i aromatyczny trunek. Dziś na blogu o tym, jak zrobić grzane wino w wersji galicyjskiej oraz szwedzkiej, a także przegląd klasycznych…
Więcej Jak zrobić grzane wino? Przegląd klasycznych i oryginalnych dodatkówSok z buraków kiszonych i z kiszonej kapusty – bomba witaminowa
Od stuleci w polskiej kuchni używa się kwaszonych warzyw. Od kilku lat jednak często mówi się także o zaletach prozdrowotnych soków z kiszonych warzyw, przede…
Więcej Sok z buraków kiszonych i z kiszonej kapusty – bomba witaminowaGotowanie nie musi być nudne. Poznaj zasady food pairingu
Pomimo, iż przywykliśmy do konkretnych połączeń smaków, nie oznacza to, że zestawianie ze sobą produktów, które na pozór w ogóle się wykluczają, nie może przynieść…
Więcej Gotowanie nie musi być nudne. Poznaj zasady food pairingu