Jeśli potrzebujesz różowej soli himalajskiej, koniecznie wejdź na superbutelki.pl.
Substancją niezbędną do poprawnego funkcjonowania naszego organizmu jest sól. Jakie cechy ma różowa sól himalajska oraz sól kłodawska? Dlaczego powinno się wykorzystywać je w gastronomii?
Różowa sól himalajska – jakie mikroelementy zawiera?
Sól kuchenna to jeden z najistotniejszych dodatków, który świetnie wzbogaca smak potraw. Jakkolwiek nadużywanie soli ma niepożądany wpływ na nasze samopoczucie, to jej rozsądne dawki (w granicach 6 gramów dziennie) są konieczne dla prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu. Sól dostarcza bowiem sód, to jest pierwiastek regulujący utrzymanie poprawnego ciśnienia krwi oraz gospodarkę wodną. Jednym z najzdrowszych typów soli jest sól himalajska pochodząca ze złóż liczących prawie 250 mln lat. Składnik ten mieści w sobie mnóstwo cennych minerałów oraz pierwiastków, między innymi potas, żelazo czy magnez, a jednocześnie nie posiada niebezpiecznych zanieczyszczeń i składników, np. trujących metali ciężkich. Sól himalajska wspaniale podkreśla smak potraw i jest sprzedawana zarówno w postaci niewielkich, jak i pokaźniejszych kryształków.
Sól kłodawska niejodowana – używana nie tylko w kuchni
Sól kłodawska niejodowana z kolei to składnik o dużym poziomie czystości – zawiera ok. 97% chlorku sodu i jest wspaniałym dodatkiem do domowych kiszonek. Jest między innymi kopalnią potasu, żelaza czy wapnia, a więc składników potrzebnych do utrzymania pełni zdrowia. Niejodowana sól kłodawska pochodzi z kopalni Kłodawa w Wielkopolsce. Nie jest poddawana , tym samym nie zatraca swoich własności i jest łatwo wchłaniana przez organizm. Sól kłodawska niejodowana jest powszechnie wykorzystywana nie tylko w gastronomii, ale także sektorze przemysłowym, chemicznym oraz w rolnictwie, kosmetyce i lecznictwie.
Nasza lokalizacja:
"ARTMAN" spółka z ograniczoną odpowiedzialnością
Niedomicka 47
33-132 Niedomice
Mob.: +48 669-997-776
E-mail:
[email protected]